Temperatura optima pentru frigidere

La ce temperatură să îmi setez frigiderul și congelatorul?

Trebuie să știu temperatura optimă pentru frigider și congelator,  pentru că aceste două electrocasnice îmi sunt prieteni apropiați. O să credeți că glumesc, dar nu prea. Păi, nu ne ajută ele să ne păstrăm mâncarea zile, sau chiar săptămâni întregi? Pentru a te asigura că alimentele tale sunt conservate cât mai bine, este important să știi temperatura optimă pentru frigider și congelator. Am o combină frigorifică de la AEG și un congelator de la Electrolux. Mai punem vinete la congelator, și alte alimente, iar congelatorul de la combină este mic pentru nevoile noastre.

De ce este nevoie să știm temperatura optimă pentru frigider și congelator?

Evident, pentru că trebuie să păstram mâncarea. În spatele acestui adevăr logic, există câteva aspecte de care trebuie să ținem cont.

Alimentele se deteriorează dacă nu sunt păstrate la temperaturile potrivite. Alimentele deteriorate sunt principala cauză a toxiinfecțiilor alimentare. Deci, să ne păstrăm sănătoși.

Cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât se înmulțesc bacteriile. O temperatură optimă păstrează mâncarea proaspătă mai mult timp.

 

Care este temperatura optimă pentru frigider și congelator?

Temperatura recomandată pentru frigidere este între 3 și 6 grade, voi cât o aveți setată și de ce?

În cazul congelatoarelor, temperatura trebuie setată la -18 grade, am înțeles că aceasta ar fi temperatură ideală recomandată de mulți producători.

Cum verificăm temperatura existentă?

Pentru a ști dacă este nevoie să facem modificări asupra temperaturii din frigider și congelator, trebuie, în primă fază, să o verificăm pe cea actuală. Aparatele mai noi dispun de un display care îți arată simplu această cifră. Cele vechi nu. Și atunci, ce facem? Evident, folosim un termometru. Punem termometrul în apă, apoi îl introducem în firgider și îl lăsăm acolo pentru câteva ore. Verificăm ulterior și conform datelor furnizate mai sus, știm dacă și ce trebuie să modificăm.

Alte sfaturi pentru a asigura frigiderului și congelatorului o viață lungă

Dacă temperatura optimă pentru frigider și congelator este deja un aspect lămurit, am mai primit câteva sfaturi, pentru a vă bucura, fără incidente, de aceste electrocasnice importante:

  • Verificați în mod regulat sigiliul ușii
  • Dezghețați compartimentul congelatorului (al meu este nofrost, ce minune!)
  • Evitați să puneți în frigider mâncare caldă
  • Închideți întotdeauna ușa, fără întârziere
  • Nu le așezați lângă o sursă de căldură
Advertisements

Ce faci cu frigiderul vechi?

Recent, frigiderul din dotare a decis ca nu mai vrea sa functioneze si a spus stop joc. Este adevarat ca este vechi si ca si-a facut treaba, insa am apelat totusi la servicii de reparatii frigidere de la Reparatii-frigorifice-chirita.ro pentru a-i mai da o sansa. Din pacate, nu a avut aceasta sansa, asadar, trebuie achizitionat un nou frigider. Pus in fata faptului implinit, trebuie sa fac ceva cu frigiderul vechi, motiv pentru care am cautat o solutie de a-l arunca si am descoperit ca exista variante de reciclare. Iata, asadar, cateva informatii si sfaturi despre reciclarea frigiderului.

De ce sa il reciclezi?

Pentru ca nu ai unde sa il arunci si pentru ca daca este lasat in plina strada sau in natura, poate sa fie daunator pentru mediul inconjurator.  Reciclarea poate sa insemne multumire psihica si de asemenea, poate sa insemne ceva reduceri pentru achizitia unui frigider nou. Sunt din ce in ce mai multi comercianti care ofera posibilitatea unui Buy Back, luandu-ti frigiderul vechi si aducand unul nou.

Daca nu vrei un frigider nou, exista si firme de reciclare care vin la tine la usa si iti iau frigiderul. Astfel, te bucuri de o serie de avantaje:

  • Nu trebuie sa il cari tu pana la locul de reciclare;
  • Poti sa scapi de el simplu si gratuit. De regula, firmele de reciclare sunt gratuite.
  • Protejezi mediul inconjurator.
  • Scapi de amenzi. Da! Aruncarea frigiderului in locuri neaprobate poate sa duca la amenzi. De cele mai multe ori, aceste amenzi nu sunt mici, putand fi chiar extrem de neplacute.

Care este pericolul dat de frigidere?

Precizam ca frigiderele sunt periculoase. Aceste pericol este rezultatul unui compus denumit Clorofluoracarbon, ce include carbo, fluor si clor. Prin CFC se introduce foarte usor in stratul de ozon, ceea ce accelereaza neplacerile pentru mediul inconjurator. Clorul distruge cantitati mari de ozon, lasand pamantul arid.

Cum vad eu.

Experienta de frigotehnist este de multe ori o aventura. Lucrul cu oamenii este placut dar poate deveni si distractiv . Piata ofera frigidere cat mai moderne, colorate,  accesorizate, cu tehnologi complicate  . Eu am alte idei : frigiderul simplu. Fara placi electronice ,afisaje sau alte minuni cum ar fi televizorul incorporat in usa frigiderului. Frigiderul clasic functioneaza mai mult timp prin simplitatea circuitului frigotehnic, fara asistenta a doi specialisti:  frigotehnistul si electronistul . Garantia este importanta, o perioada mai mare de trei ani este perfecta  si ati putea  gandi in felul acesta pentru toate aparatele electrocasnice . Usile frigiderelor sunt prinse in balamale, ele au o componenta din plastic ea cedeaza foarte repede.  Daca vom pune si noi cateva borcane si sticle pe usa frigiderului aceasta se rupe mult mai repede . Producatorul cunoaste acest aspect, dumneavoastra nu.  Primiti la cumpararea frigiderului o balama in cazul in care doriti sa schimbati usa frigiderului de pe partea stanga pe dreapta . Este folositoare nu o rataciti .